Dégorgeren bij Cinque Campi.
En dan komen we bij het cruciale punt, het verwijderen van de gistcellen. Bij grote producenten wordt de hals bevroren en de bevroren prop gistcellen schiet door de druk uit de hals en om verlies te compenseren voegt men zogenaamde liqueur d’expédition toe (een mengsel van vaak suiker en wijn) Bij Cinque Campi gebeurt het verwijderen van het fondo met de hand, de zogenaamde dégorgement à la volée.
Zoals  in  het  filmpje  is  te  zien  wordt  de  fles  ontkurkt  en  snel  opgericht.  
Het  lijkt  makkelijk  maar  de  truc  is  om  zo  min  mogelijk  wijn  te  verliezen.  Houdt  de  fles  in  de  verkeerde  stand  of  beweeg  te  langzaam  en  je  bent  zo  30%  van  je  wijn  kwijt.  Kostbaar!  
Na  het  verwijderen  wordt  de  fles  opgetopt  met  dezelfde  wijn, dus  géén liqueur  d’expédition!   Dan  plaatst  men  de  definitieve  kurk  en  muselet.  
De  wijn  kan  nu  worden  voorzien van  de   capsule  en  etiket. 
En dan kan de fles op naar het feest!