Zerbetta logo

 

Cascina Zerbetta

 

Ergens verlaten in de heuvels van Monferrato (Piedmonte) ligt het landgoed (7ha) van Cascina Zerbetta.
Paolo en Annamaria runnen het familiebedrijf waar ze naast de een agriturismo gelukkig voor ons ook nog tijd hebben om met 3 hectare wijngaard erg lekkere wijn maken. Naast druiven worden worden er ook noten en geneeskrachtige planten verbouwd wat aangeeft dat ze erg gefocust zijn op het welzijn van hun landgoed. Zerbetta is biologisch/dynamisch gecertificeerd en respect voor natuur enmilieu staat hier ook hoog in het vaandel.

Zerbetta 2

Goede gezonde en bovenal smaakvolle wijn voor iedereen met uiterst respect voor het milieu was de missie waar Paolo Malfatti van jongs af aan van droomde. En die droom is uitgekomen! Hij maakt wijnen waar je meer het handwerk in het veld in proeft dan dat in de kantine. Hijzelf zegt met een lach dat ie intiem met de planten samenwerkt om zijn wijnen te maken. Op de juiste manier snoeien en daarna de juiste ranken kiezen zodat licht en lucht hun werk kunnen doen. Op de grond vind men dankzij de groene bemesting een keur aan verschillende planten die naast het aanmaken van voedingsstoffen ook het juiste microklimaat creëren zodat onze insectenvrienden zich thuis voelen. Op het juiste moment handgeplukt, transport in kleine kistjes, strenge selectie en in de kantine geen chemie, waar nodig een beetje oud hout en rijping op de fles.

Dit zijn wijnen waar je steeds bij terugkomt, uitmuntende prijs kwaliteitsverhouding.

 

Zerbettawijngaard

 

Wijnen: