Vino Per Tutti - Cantina Giardino.jpg

Cantina Giardino

 

Magisch, artisaan.

Complexe energie uit hartje Campanie.
Wie wijn wil die elk jaar hetzelfde is kan deze kantine het best laten voor wat het is. Saaie voorspelbaarheid is hier uit den boze. Een samenwerking tussen klimaat, terrein, fruit en een prachtige handtekening van de wijnmaker. Honderd procent symbiose tussen mens en natuur.
Wat begon als een vriendenclub die wijn maakte is uitgegroeid tot een van de leading lights in de wereld van de natuurlijke wijn. Oude wijngaarden op uitgelezen plekken gevuld met autochtone druivenrassen.

Aglianico, Coda di Volpe (ook de rosa), Greco en Fiano, geen chemie in de wijngaard, de meest pure bereidingstechnieken. Dit zijn terroirwijnen pur sang. Diepe wortels zorgen voor smaak en karakter wat jonge aanplant nooit kan brengen.

Geen standaardprocedures hier, bij binnenkomst van de met de hand in cassettes geplukte druiven wordt bepaald wat er mee gaat gebeuren. Antonio is als een schilder die elk jaar van een pallet met andere kleuren wordt voorzien.


Zijn pallet bestaat uit vaten van verschillende afmetingen van acacia-, kastanje, kersen en eikenhout evenals wat staal en amforen in verschillende formaten.


Lange vergistingen en maceraties en lang verblijf op de gisten dragen bij aan het karakter van de wijnen. Er zijn geen standaard tijden te geven, alles veranderd van jaar tot jaar. Toevoeging van sulfiet is hier een no no. Puur, natuurlijk en terroir zijn hier de steekwoorden.

 

 

 

 

 

 

De wijnen zijn kleine kunstwerken net als de flessen, voorzien van de meest prachtige etiketten, gemaakt door lokale kunstenaars. Voor de échte wijndetectives.

Kijk onderaan de pagina voor meer foto's van hun prachtige wijngaarden.

Antonio di Gruttola, Daniela De Gruttola, Davide De Gruttola, Pasquale Giardino, Antonio Corsano und Nadia di Gruttola