Cinque Campi

cinquecampi rosso label

De wijngaarden van Cinque Campi (vrij vertaald: De Vijf Velden), liggen in de uitlopers van de Reggiano Apennijnen en gaan al meer dan 200 jaar over van vader tot zoon. In 1980 is de huidige naam pas in gebruik genomen die is afgeleid van hun grootste stuk land.

Tot voor kort was de opbrengst van de wijngaarden uitsluitend voor eigen gebruik maar sinds de naamsverandering is men begonnen met het lokaal verkopen van hun wijnen. Bij Cinque Campi werken ze al jaren biodynamisch maar zijn sinds 2003 ook gecertificeerd, waarna ze ook direct begonnen met het herintroduceren van lokale druivenrassen (Malbo Gentile, Spergola) die op het randje van uitsterven stonden.

Cinquecampi Vanni

De wijngaarden zijn onderverdeeld in 4 delen: De oorspronkelijke“Cinque Campi” , “Le Marcone”, “Botteghe” en “La Bora Lunga”. Ook hier zijn ze wars van kunstgrepen en er van overtuigd dat niets de natuurlijke balans mag verstoren.

Deze overtuiging heeft ze zeker geen windeieren gelegd want de wijnen die ze nu maken zijn tot in de verre omtrek geliefd.

 

Wijnen: