Calcabrina

 

In het overbekende Montefalco is het lastig kleine producenten te vinden. Laat staan een kleine producent die dan ook nog lekkere Sagrantino en Sangiovese maakt.
Sagrantino, een sappige wijn met fruit, elegantie en natuurlijk veel tannines.

Laten wij nou zo iemand kennen: de uiterst sympathieke Diego Calcabrina. Werkte voor een aantal grote bedrijven, woonde in New York en is nu geitenhoeder en wijnmaker. Niet omdat ie een fortuin heeft gemaakt en zich verveelt maar omdat het z'n passie is. In weer en wind trekt hij er op uit met z'n geiten en zijn trouwe hond. De geiten doen zich tegoed aan al wat groeit en bloeit in de mooie heuvels rond Montefalco. Dat dit extreem lekkere kaas oplevert spreekt voor zich want wat in de geit gaat proef je natuurlijk uiteindelijk in de kaas.

En de wijn zult u zeggen? Dat Diego het op heeft met de natuur zal duidelijk zijn. In de wijngaard is het niet anders, laten we volstaan met te zeggen dat er in de nog jonge wijngaard een biodynamische werkwijze wordt gevolgd, dus 0 pesticides en de natuur helpen en stimuleren waar en wanneer nodig. Het prachtige en smaakvolle fruit dat dit werk oplevert gaat vervolgens naar de kelder.

 

Hier wordt wijn gemaakt op de manier waar wij zo van houden, natuurlijke fermentatie (spontane vergisting), nagenoeg geen sulfieten toegevoegd en jaarlijks maar rond de 4000 flesjes.

Resultaat:
lekkere wijn, fruitig met mooie zuren.
Let wel, deze wijn bevat meer tannines dan je gewoonlijk in wijn tegenkomt, maar de drinkbaarheidsfactor is zeer hoog!


 
 
Diego Calcabrina flessen