Een paar redenen om onze wijnen te drinken...

Genoeg redenen om eens wat van onze wijnen te proberen!

I Buitengewone druiven
Cabernet, Merlot, Chardonnay, Sauvignon blanc, dat kennen we wel. Of je nou in Frankrijk of Australie bent, het zijn namen die veelvuldig opduiken. Ja ook in Italie. Maar de Italianen hebben meer, veel meer. Geen land ter wereld heeft een grotere variëteit aan druivensoorten. Schattingen gaan van minimaal 340 tot wel 1800 verschillende typen. Dat maakt Italie bijzonder. Dus als u volgende keer een fles koopt waarom niet Barbera, Malvasia, Spergola of bijvoorbeeld Pignoletto.

druivenpersen


II Het is alsof je de wijnmakers persoonlijk kent.
Wij geloven dat direct contact met de wijnmakers van groot belang is. Het is immers de wijnmaker die beslist welke druif waar wordt geplant, hoe die wordt gesnoeid, op welke manier, wanneer er geoogst wordt, waarin gefermenteerd en voor hoelang etc. Op onze website vindt u het persoonlijk verhaal van al onze producenten. Dat is toch veel leuker dan zo’n standaard fabrieksproduct wegklokken?

III Fysiek welzijn
Met goede druiven maak je goede en gezonde wijn. En wie een beetje handig is en hard werkt maakt die wijn zonder de chemische trucendoos open te trekken of ladingen sulfiet te gebruiken. Dit maakt onze wijnen fris, vrolijk, lekker en bovenal beter voor lijf en leden.


IV Je komt nog eens ergens….
Rome, Firenze dat kent iedereen maarCastell'arquato, Langhirano,  Casa del Diavolo, Castelvetro.... Prachtige namen en prachtige plekken. Via onze wijnen ontdekt u het veelal onontdekte Italie met grote verschillen in klimaat en terrein!

V Cultuur en individualiteit…
Wijnmaken is een eeuwenoude kunst die onderhand overgoten is met dezelfde marketing, accountant en eenheidspap als veel andere producten. Bij ons kunt u nog verliefd worden op Monterosso, échte Lambrusco en vergeten druiven. Allen wijnen en druiven met een lange historie en reden van bestaan. In plaats van uw keuze te moeten baseren op holle voorgekauwde recensies van wijnschrijvers en bladen als Wine Spectator die naar wijnen kijken als zijnde een op zich staand luxeproduct dat 92 punten moet proberen te scoren, kunt u bij ons kiezen voor super individuele producten met elk een eigen smaak en karakter dat elk jaar weer anders is. Wijnen die nog gekoppeld zijn aan historie, traditie, eten en geografie en niet aan de smaakpapillen van een paar wijnschrijvers.


VI Goed voor de aarde
Letterlijk goed voor de aarde. Onze producenten hanteren biologische en biodynamische principes in de wijngaard. Dit betekent geen onkruidverdelgers,  bestrijdingsmiddelen of chemische bemesting. Das beter voor de wijngaard, beter voor de grond en haar inwoners en beter voor de planeet.

 

VII Lekker!
Laten we er niet omheen draaien. Ze zijn ook gewoon lekker!

 

Probeer eens een wijn van Cinque Campi. Gewoon te bestellen in onze webshop.
Zowel zijn stille wijn als de frizzantes zijn enorm puur en veelzijdig. Da provare!

 

Nieuwe oogst bij Cinque Campi

Nieuwe oogst bij Cinque Campi