Oranje boven!

wijnen van Costadila bij www.vinopertutti.nl

' T is nog een beetje donker deze dagen en gezien het feit dat we al flink wat donkere dagen achter de rug hebben snakken we naar wat kleur. Liefst al die prachtige goud oranje en gele tinten die de zon ’s ochtend en ’s avonds kan geven.

Venetie zonsondergang

Maar niet alleen de zon kan die prachtige kleuren tentoonspreiden, ook wijn!
Een prachtige oranje gloed die op elk gezicht een glimlach tovert.
Yes we hebben het over de zogenaamde ‘orange wines’ wijn gemaakt van witte druiven maar volgens min of meer hetzelfde proces waar men rode wijn mee maakt.
Iedereen heeft het namelijk over witte druiven maar deze witte druiven hebben in werkelijkheid een schil die eerder geel dan wit is. Door deze schillen met het druivensap mee te laten gisten in plaats van ze direct van het sap te scheiden krijgt de wijn een prachtige gele, oranje kleur.

De met dit eeuwenoude proces gemaakte wijnen hebben fantastisch intrigerende geuren van citrus, abrikoos, perzik, kruiden en specerijen.
Ze behoren ze tot de meest voedselvriendelijke wijnen die er zijn. De structuur van rood gecombineerd metelegantie en zuren van wit.

Het zijn wijnen die niet alleen begeleider zijn maar op zijn minst gelijke hoogte staan met het eten. Er is geen enkel cutting edge restaurant waar men niet een aantal van deze wijnen tegenkomt.
Wij hebben er een aantal in ons assortiment. De DInavolino de qua prijs kwaliteit en drinkbaarheid onverslaanbare wijn van de hand van Giulio Armani, tevens wijnmaker van het beroemde La Stoppa.
Dan is er Costadila geliefd vanwege cider achtige en dorstlessende kwaliteiten.

Een in anfora gemaakte pignoletto van Gradizzolo hebben we ook en binnenkort komt er nog wat bijzonders binnen maar daarover later meer!

Direct te bestellen:

Denavolo Dinavolino:

Costadilà 280SLM:

Gradizzolo Pignoletto "Le Anfore"