Vino Per Tutti wijnbrief september 2013

Nieuwsbrief header.jpg

Avanti popolo, vini per tutti!

Amici, kompanen:
In onze strijd tegen het supermarktgeweld en teloorgang van al wat lekker is, is hier onze 2e Vino Per tutti wijnbrief.
De zomer is (helaas) meteorologisch al weer voorbij en de herfst staat voor de deur. Maar een mooie zomer was het! Als eerste zagen we de lancering van onze website www.vinopertutti.nl én natuurlijk belangrijker, de aanvoer van nieuwe wijn!
En vooruitlopend op ons Najaarsoffensief hebben we u wat leuks te bieden!

Voor enkele van onze wijnamici hebben we op verzoek een bescheiden hoeveelheid BIB's, dat zijn Bag in Boxes, met, we kunnen niet anders zeggen, über lekkere wijn van Marco Merli uit Italië laten komen. De wijn is gemaakt van Cabernet, Merlot en Sangiovese en is een topper in een aantal befaamde restaurants in Umbrië. Fris, kloek, fruitig, structuur, drinkbaar, de zon in je glas. Lekker dus!

De bags bevatten 5 liter, zijn maanden houdbaar en eenmaal geopend zeker een maand mits koel bewaard en die maand gaan ze zeker niet halen voorspellen we.
We weten dat de BIB niet zo'n goede naam heeft en meestal, laten we eerlijk zijn, bocht bevat maar hier is het andersom. De kwaliteit prijs verhouding is imbattibile, en ja dat betekent onverslaanbaar. De reactie van een nietsvermoedende proever: Dus dit komt uit een Bag in Box? Dat is toch van die wijn die...... Mmm, goh, Interessant, dorstlessend, he dat smaakt goed he?! Maar dit komt uit dat pak? Hoeveel? 5 liter? Verdomd dat is reuze lekker, en hoe lang blijft dat goed? Maanden? Hahaha......... oh wacht schenk nog eens in, ......


En omgerekend per fles slechts €4,85! Daarvoor doen de grootste kruideniers laat staan biologische winkels de deur niet eens voor je open...
Zoals u van ons gewend bent is deze wijn natuurlijk bio met een hele grote B en bevat het slechts een modicum aan sulfieten.
En u kent ons, Vino Per Tutti nemen we serieus dus we nemen voor iedereen wat mee! Deze wijn was tevens het “geheime wapen” tijdens de voorstelling Spouwhaus op Noorderzon in Groningen waar “De Smaak v/h Noorden” flink uit de (eigengemaakte) box tapte voor de dorstige toeschouwers.

IMG_2413.JPG

De laatste gaatjes werden opgevuld met een -van een exceptioneel stukje terrein- Verdicchio van Corrado Dottori, de Terre Silvate. Geen geselecteerde gisten, weinig sulfiet. Subtiel, fris zuur, witte bloemen en appel, lichte honing. Een klein meesterwerkje. Een uitmuntende combi met visgerechten, schaal/schelpdieren in het bijzonder. Neem dat maar van ons aan. Oude stijl Verdicchio is het en met €9.75 eigenlijk belachelijk goedkoop.
U moet weten dat vroeger Verdicchio niet van een enkele soort werd gemaakt. Reden hiervoor is dat men verschillende druivensoorten aanplantte.

Als de Verdicchio het niet goed deed was er altijd wel wat Malvasia of Trebbiano om toch voldoende wijn te kunnen maken voor het komende jaar. Gewoon gezond boerenverstand. Verschillende druiven reageren nou eenmaal verschillend op het weer en de eventuele ziektes die zich in een jaar voordoen. Wij kunnen u bijvoorbeeld berechten dat het voor Merlot niet zo'n lekker jaar is in Umbrie, de Sangiovese daarentegen lijkt een blije druif dit jaar.

U heeft na het lezen van dit alles zin in een glaasje en wilt wat bestellen? Dat kan!
HIER kan je de bestellijst downloaden. Klik op "opslaan" Vul 'm in en mail naar sonny(at)vinopertutti.nl

Wij zorgen er voor dat je je wijn zo snel mogelijk in huis hebt!
Ken je nog andere wijnliefhebbers? Stuur deze nieuwsbrief door. Als hier een nieuwe bestelling uit komt en je naam wordt genoemd dan ontvang je bij je volgende bestelling een gratis fles!

Voor alle bestellingen: Zolang de voorraad strekt. minimaal 6 flessen en deelbaar door 3.
Bezorging: De wijn is op afspraak af te halen op Oliemuldersweg 140A te Groningen. Bezorging in en rond Groningen en Assen is gratis.

Daarbuiten €7 tot 6 flessen en €10 voor 12 flessen of meer.

En omdat we het zo leuk vinden hieronder nog een paar foto's van de oogst bij Marco Merli. Inderdaad. Nog het ouderwetse handwerk... 

4.JPG