Terugblik: Bezoek Cinque Campi september 2017

In gesprek met Vanni Nizzoli

Voor Vanni van Cinque Campi zit de oogst er op dit jaar. Toen we aankwamen werd net het het laatste beetje Trebbiano binnengebracht.
Minder druiven maar wat er was was van hoge kwaliteit. Het is nu van belang om de wijnen in de gaten te houden, meest afwachten en waar nodig met zorgvuldigheid ingrijpen.


Sommige wijnen laat Vanni in de buitenlucht rijpen. De kou van de winter helpt de wijnen op een natuurlijke manier te stabiliseren.

Β 

Natuurlijk even wat nieuwigheden van het vat geproefd (zie hieronder) en er zitten mooie dingen tussen!

Ook snel een kijkje op de zolder van de wijnkelder waar de druiven voor de waanzinnige dessertwijn TribΓΌlΓ© liggen te drogen.


Last but not least een kijkje in het onderaardse deel waar de reeds gebottelde wijnen liggen te rijpen bij een stabiele temperatuur.
Dit is tevens de slaapkamer van de frizzante wijnen die gedurende hun verblijf hier aan complexiteit winnen

Even onze bestellingen groeten voordat ze op weg naar Nederland gaan en dan op huis aan!

De fantastische Rio degli Sgoccioli van Cinque Campi