Aperitivo & Raina Vermouth

Aperitivo, het pre-maaltijd nuttigen van een drankje, vaak van alcoholische aard, heeft men in ItaliΓ« tot ware kunst verheven. Niet alleen voor het avondmaal maar ook rond lunchtijd wordt het nuttigen van een drankje als ijkpunt van de dag gezien. En why not? Het aperitivo spektakel is nauw verbonden met Vermouth. Er wordt zelfs een jaar genoemd, 1786, als beginpunt van het moderne aperitivo.

De Vermouth van Raina is een Vermouth met een grote V. Er zijn zeer lepe cocktails mee te maken. Top! Maar het kan ook simpeler, in een bar in Italia serveerde men ons als aperetivo bijvoorbeeld een simpele Shakerato Numero Uno, onweerstaanbaar als aperitivo bij je volgende feestje en doodsimpel om te maken.


U heeft hiervoor nodig:

Ijs, cocktailglazen, een cocktail shaker, schil van sinaasappel, zonder het witte deel.

Dat gaat als volgt:

- Vul een cocktail glas met ijs

- Doe in een cocktail shaker ijs en 1 jigger (44ml) Raina Vermouth Numero Uno.

- Shake!

- Schenk evt. verzameld water uit het martini glas en schenk de Vermouth in het glas.

- Knijp de sinaasappelschil uit boven het cocktailglas en bestrijk vervolgens de rand van het glas met de schil en dump de schil in de Vermouth.

- Serveer en geniet van deze fris kruidige delicatesse.